Re: Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie rok 2011 - 2018

Regulamin forum
.
Administracja strony prosi Wszystkich wklejających zdjęcia o uzupełnianie ich komentarzem.Nie wklejajmy samych zdjęć.
Zamieszczane fotki powinny wnosić coś nowego do obserwacji.

Re: Bociany - Tadziu i Maciek

Postautor: Zula » 30 lis 2014, 18:55

.
Kiedy wieczorem zajrzałam do bocianiej sypialni, cała trójka już przez jakiś czas przebywała w pomieszczeniu, Tadziu z Maćkiem, oczywiście oddzieleni od Nowego bociana. Wszystkie bociany były również już po kolacji
i spokojnie drzemały. Nowy się nagle ożywił i podobnie jak wczoraj zaglądał przez "płotek" do starszych kolegów i koniecznie chciałby tam być razem z nimi ... ale jeszcze nie teraz. :)

...Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zula

Postautor: Danusia » 01 gru 2014, 9:11

.
............................................................GRUDZIEŃ
.
Temperatura powoli rośnie chociaż jest nadal zimno i wietrznie. Pierwszym przed kamerką bocianem jest dzisiaj - jak myślę -Tadziu. Pomału okrążył gniazda, strzepnął pióra i usiadł obok niego. Tadziu ostatnio lubi posiedzieć sobie bezpośrednio na ziemi. Rozkojarzają go fruwające sroki.
.
.
Może Tadeuszek nie wysypia się od czasu kiedy jest wśród nich "Nowy"? Wczoraj w sypialni też miał jakieś zastrzeżenia do młodego ;) fot. - 5. Zanim "Nowy" zaprzestanie prób przedostania się do dwójki zasiedziałych już w Klekusiowie bocianów i trochę się uspokoi mija nieco czasu. Zmęczony położył się przy oddzielającej ich siatce. Próby przedostania się na drugą stronę ponawiał co jakiś czas, skarcony stanął dziobem do ściany jak za karę i grzecznie odpoczywał nie zakłócając już spokoju pozostałej dwójce.
.
... Obrazek Obrazek Obrazek
.
Awatar użytkownika
Danusia

Postautor: Danusia » 01 gru 2014, 10:24

.
Okazało się, że pomyliłam się w identyfikacji bocianów. :oops: Nie odpoczywał przy gnieździe Tadziu jak napisałam a "Nowy". Przed chwilą przyszli Tadziu z Maćkiem i Maciek "na dzień dobry" podziobał młodego. Bocian podniósł się i w pośpiechu oddalał przeganiany przez Maćka. T i M poszli za nim znikając z kamerki. :( "Nowy" niebawem na króciutko powrócił koło gniazda. fot.- 6.
.
...
.
Awatar użytkownika
Danusia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie