Re: Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie rok 2011 - 2018

Regulamin forum
.
Administracja strony prosi Wszystkich wklejających zdjęcia o uzupełnianie ich komentarzem.Nie wklejajmy samych zdjęć.
Zamieszczane fotki powinny wnosić coś nowego do obserwacji.

Re: Bocian Tadziu

Postautor: Zula » 18 wrz 2014, 17:50

.
Wczesnym popołudniem Tadziu odpoczywał w swoim gniazdku, trochę spacerował w pobliżu po łące.
Pod wieczór zastałam bocianka ponownie na gnieździe, zajmował się między innymi czyszczeniem swoich piórek. Na chwilę jeszcze udał się na przechadzkę poza gniazdo i dosyć szybko powrócił. :cool:

...Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zula

Re: Bocian Tadziu

Postautor: Zula » 19 wrz 2014, 9:01

.
Dzisiaj rano spotkałam Tadzia w swoim gniazdku, zajętego toaletą upierzenia. Potem bocianek udał się na spacer po łące, gdzie znajdował w trawie coś do przekąszenia. Na chwilę powrócił koło gniazda i ponownie odszedł dalej zwiedzać kolejne zakątki Klekusiowa. :cool:
Na lewym skrzydle Tadzia dzisiaj bardzo dokładnie widać założony opatrunek.

Awatar użytkownika
Zula

Re: Różne ujęcia z kamerek

Postautor: Danusia » 21 wrz 2014, 13:25

.
Mam do pokazania kilka ujęć bocianka Tadzia jak zmagał się z wszędobylskimi srokami. Najpierw zleciały do bajorka cztery sroki potem przeniosły się pod karmniczek. Jedna z nich przysiadła na chwilę w gniazdku ale szybko właściciel ją przegonił. Podroczyły się jeszcze z Tadziem przeskakując ze szczebelka na szczebelek i latały wokół bocianka. Odleciały i Tadzio spokojnie zajął swoje miejsce.
.Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
.Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
.
Awatar użytkownika
Danusia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie