Re: Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie rok 2011 - 2018

Regulamin forum
.
Administracja strony prosi Wszystkich wklejających zdjęcia o uzupełnianie ich komentarzem.Nie wklejajmy samych zdjęć.
Zamieszczane fotki powinny wnosić coś nowego do obserwacji.

Re: Bocian Tadziu

Postautor: Danusia » 27 wrz 2014, 18:18

.
Wieczorem zastałam Tadzia w swoim gnieździe. Przed godziną 19.00 zeskoczył z niego przemaszerował kawałek w kierunku sypialni i wrócił. Jeszcze z 10 minut zajmował się toaletą piór demonstrując przy okazji swoje skrzydła i siebie ze wszystkich stron. Zauważyłam niewidoczny już prawie opatrunek na jego skrzydle. :P
.
...Obrazek Obrazek Obrazek
.
Awatar użytkownika
Danusia

Postautor: Barbara » 28 wrz 2014, 9:13

W dzisiejszy niedzielny poranek nie tylko słonko przywitało naszego bocianka Tadzia :) Przybiegły małe Diduchy z mamą oraz ciocia Bella.Wpadły też powiedzieć dzień dobry sroczka i jej przyjaciółki.Po tych porannych odwiedzinach Tadziu mógł już zająć się toaletą swoich piórek :D

. Obrazek . Obrazek . Obrazek
. Obrazek . Obrazek . Obrazek
Awatar użytkownika
Barbara

Postautor: Danusia » 28 wrz 2014, 15:22

.
Od dłuższego czasu Tadziu wygrzewa się w jesiennych promieniach słońca. Odwrócony tyłem nie zauważył, że przyleciało pięć srok, napiły się wody, trzy z nich podeszły blisko bocianka. Skrzeczały mu coś do ucha więc Tadziu odwrócił się, popatrzył i zignorował je zupełnie wracając do przerwanego mu wypoczynku.
.
........................Obrazek Obrazek
.
Tadziu odpoczywał przy swoim bajorku prawie do godz. 17.30. Podniósł się, rozprostował skrzydła, trochę ułożył piórka i podskakując przeniósł się do gniazdka. :)
.
.
Awatar użytkownika
Danusia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne ujęcia z kamerek w Klekusiowie